På väg!

Ledsen för dålig uppdatering, har varit så sjukt trött på kvällarna och helt enkelt glömt bort att uppdatera. Igår anlände äntligen mitt hjärta hit och det var så härligt att träffa honom efter att ha varit 4 veckor ifrån varandra. Nu är allt packat och klart och vi är strax på väg. 5 timmar i bilen är vad som nu väntar innan vi är framme i Älvdalen hos våra kusiner. Igår fick jag även mitt första påskägg som var ifrån Olle, sjukt gott med godis efter att inte ha ätit det på väldigt länge. Hoppas alla även får en riktigt bra påsk!


260313

Jag orkade verkligen inte blogga igår, hade prov idag som jag behövde plugga till efter träningen. Pluggandet var ändå till förgäves imorse då typ ingen fattade nånting. Tyvärr var det detta prov som ska sätta hela vårt geografibetyg, men hoppas verkligen på att lärarna fattade att de inte hade förberett oss tillräckligt så att vi kanske kan få komplettera. Jag hade även min labration i nationella, som faktiskt var busenkel, jag hade verkligen trott att jag skulle stå där som ett fån och inte förstå nånting men det gick faktiskt bra. Efter skolan tog jag mig till gymmet en snabbis innan jag gick och hälsade på hos älsklingens mamma en stund, och när jag väl anlände hem var min lilla sötnos Aleida där. Jag brukar ju sitta barnvakt men min moster och hennes kille skulle inte bort idag så vi käkade istället middag tillsammans, eftersom vi åker bort sen.

Jag har även fått reda på att klänningen jag bestämde mig för att ha på skolavslutningen är slut och de kommer inte få in den igen. Så himla surt! Därför börjar nu kampen om att hitta en annan. Jag har lite bildbrist och visar därför klänningen jag skulle haft, visst är dem fin?!


240313

Hipp-hipp-hurra! Säger jag idag till min älskade farmor. Jag har verkligen världens bästa farmor som alltid finns där och ställer upp för mig och idag fyller hon år så jag säger även idag ett stort grattis! Haha halva min släkt fyller typ år i mars och April om ni undrar varför det blir så många grattis-inlägg.

Mitt avslut på denna vecka har varit lugn, har blandat plugg med ett besök hos mormor och träning på det. Träningen idag blev 35 min på crosstrainern och sen ett pass med mina härliga vänner!

Om en vecka anländer vi till Idre och det ska bli så enormt skönt att få komma iväg en vecka. Att min pojkvän ska med gör veckan bara ännu bättre, tror det kan vara bra för oss att få vara tillsammans mer nu när vi bara surar på varandra och inte har varit med varandra på tre veckor. Enligt mig är det alldeles för långt och hatar att inte kunna träffa honom varje dag, men enligt honom är det inget problem. Jag förstår inte hur man kan se det på det sättet, eftersom jag saknar honom så sjukt mycket men inte känner mig lika saknad. Nu är det bara fyra skoldagar kvar innan den sista pausen innan hårdkörningen innan skolavslutningen, veckan bjuder på 2 prov och sen ska jag försöka klämma in lite redovisningar för att få det undanstökat innan påsk. Hoppas alla haft en bra helg!


En liten tjej blir stor!

Igår fyllde min lilla syssling Linnea hela 7 år, kan inte förstå att min lilla Ruskprick nu har blivit stor. Vi var därför på en mysig middag för att fira Linnea, därför säger jag idag ett stort grattis till min lilla knasboll Linnea.

Har även hunnit njuta av solen och pluggat tillsammans med mamsen, satt ute på baksidan i nån timme och lyckades faktiskt fylla hela ansiktet med fräknar. Skulle kunna säga att det är mitt vårtecken, när man kan sitta ute i solen och sedan komma in med hela ansiktet fullt av fräknar så är våren på väg. Jag satte därför på mig skinnjackan jag fick av min underbara pojkvän i födelsedagspresent förra året, och utmanade mig själv med ett par skor med klack. Jag kan verkligen och då menar jag verkligen, inte gå i höga skor. Det blir vingligt, fötterna värker och jag vrickar fötterna hur lätt som helst, men idag började jag min övning inför skolavslutningen då jag faktiskt vill kunna ha ett par snygga skor och fortfarande kunna gå som folk. Det gick helt ärligt bättre än förväntat vilket resulterade till en hel Moa vid hemkomsten. Imorn ska jag ta sovmorgon, vilket ska bli skönt inför veckan som återstår innan påsklovet! Sov gott allihop!

Jag bjuder även på en liten bildbomb!


220313

Jag är verkligen urdålig på att uppdatera i tid, kommer alltid en massa saker emellan eller så hinner jag somna. Idag lyckades jag hinna med en hel del saker efter skolan. Jag var först på gymmet i 2 timmar med Anton, där vi körde mage och rygg, när han gick fortsatte jag med kondition där jag körde 50 min på crosstrainern. Därefter mötte jag Alice på stan där jag hittade en fin kofta. Vi tog sedan en långbastu innan jag gjorde kockdebut. Jag har aldrig kunnat laga mat eller haft något intresse för det, men jag har nu bestämt mig för att lära mig att laga mat så att jag nån dag i livet kan klara mig själv. Jag lagade kyckling med bacon och sås, med potatis och en grym sallad som jag lagade tillsammans med Julia för ett bra tag sen. Blev faktiskt förvånansvärt gott och hela familjen blev faktiskt nöjd, sen var jag så trött att jag slocknade framför den tråkiga fotbollsmatchen. För de som inte såg blev det 0-0 mellan Sverige och Irland och jag valde därför att sova. Hoppas alla har haft en mysig och bra start på helgen! Kramis!


210313

Förlåt att jag inte skrev nånting igår, jag tränade med Fanny på kvällen och sen åkte vi till farmor och farfar på gofika. När vi kom hem behövde jag plugga fysik eftersom vi hade fysikprov i morse, men istället somnade jag. Provet idag gick väl helt okej, det var inte så svårt. Resten av dagen gick trögt, nu efter 1,5 timme på gymmet är jag lika trött som vanligt. Idag berömde jag mig även för att jag var trött på vintern och drog på mig skinnjackan, det är en så härlig känsla att få släppa vinterjackan (även om jag inte riktigt släppt den än). Men man blir så glad av att slippa den stora och tjocka känslan man har hela vintern.

Blir tyvärr ingen pojkvän i helgen heller eftersom han är sjuk igen... Han är verkligen alltid sjuk. Nu när man inte varit med varande på två veckor börjar humöret svänga. Saknaden av att få en kram av den man älskar mest av allt är just nu enorm. Det blir inte direkt bättre när man inte kan prata med varandra eller aldrig får höra att man är saknad. Usch jag är riktigt less på det här, hatar att inte kunna träffas på vardagar och att alltid vara den som tar initiativ. Jag vet att jag just nu bara letar efter saker att sura på, men jag hittar bara fler och fler saker som får mig irriterad. Haha sorry för tråkigt inlägg, men behövde prata ut lite när pojkvännen inte finns på plats... :(


En jobbig dag!

Dagen startade med nationella i kemi, kan bara säga att det gick okej. Det var svårt att förklara och resonera eftersom det var många saker som vi inte ens lärt oss, men jag är ändå nöjd att jag la ned lagom mycket tid på alla delarna. Eftermiddagen var seg och kroppen var trött efter att ha suttit still så länge, men den väcktes när jag och Fanny tog en promenad ner till gymmet där vi tillsammans med Ella körde arm. Tyvärr blev jag tvungen att sticka tidigare eftersom jag skulle sitta barnvakt till Aleida.

Jag är helt slut efter kvällens kaos. För er som inte vet sitter jag barnvakt åt min 5 månader gamla kusin lite då och då. Hon är alltid världens gulligaste och snällaste. Jag har nu passat henne väldigt många gånger sen hon föddes och hon har aldrig gråtit. Därför blev det en helt ny upplevelse med hennes totala utbrott idag, en vrålhungrig och dödstrött bebis är ingen lätt match. Hon bara skrek och skrek. Min tröja var helt söndergråten och ner snorad när hon äntligen somnade. Helt slut är jag och även helt förstörd efter att ha sett det lilla krypet skrika livet ur sig tills hon nästan spydde. Hoppas att slippa den upplevelsen kommande gånger, är verkligen sjukt hemskt att se en så liten skrika så hon nästan kräks. Men som tur är, är hon otroligt söt som glad och brukar för det mesta vara glad så vi får hålla tummarna till kommande gånger.


Snart lov!

Åh snart händer så mycket roligt mitt i all stress, jo påsken och lov närmar sig äntligen. På långfredagen åker jag och Olle med min familj till Älvdalen för att hälsa på mina kusiner över påsk. Ska bli kul och spännande att se hur de har det för jag tror det var 6 år sen vi var där sist. Men snart kommer vi, därefter bär vi av till Idre i en vecka. Ska bli så skönt att komma härifrån och få tänka på annat en vecka! När vi kommer hem dröjer det bara två dar sen är det min födelsedag, i år blir första gången jag fyller år på en vanlig skoldag. Den har alltid lyckats falla in under påsk eller i alla fall på lovet. Men i år blir det säkert extra mycket stress och prov för att fira mig.

Tidigare var jag på ett corepass och sedan gick jag ned till gymmet och cyklade 1.5 mil så nu känner jag mig duktig igen. Har även varit duktig och pluggat kemi inför morgondagens nationella, så imorgon håller vi tummarna för alla som skriver. Godnatt!


Grattis världens bästa pappa!

Idag blir min kära fader ett år äldre och ett år snyggare. Det har firats med fika och släkten. Mamma och min lillasyster Emma hade bakat en massa mumsigt som de bjöd på. Därför skickar jag nu ytterligare ett stort grattis till pappa, tack för allt du gör för mig och för att du finns. Jag älskar dig!

Gårdagen ägnades åt kemi, långpromenad med mamma och pappa, styrketräning med pappa och myskväll med Julia. Tanken var att vi skulle kolla på film men det glömdes bort under allt prat, haha finns så mycket man kan prata om i timmar. Jag tror jag även lyckats (med lite hjälp av Julia och mamma) hitta en klänning till avslutningsmiddagen och en till skolavslutningen, men tyvärr verkar en av dem vara slut så jag ska försöka maila nelly och fråga om de kommer få in den. Jag ska försöka lägga ut en bild på klänningarna när jag är helt säker.

Efter det lilla kalaset åkte jag till gymmet och körde 30 min på crosstrainern sedan gick jag på pass med Emma och Fanny. Innan sängdags ska jag försöka läsa igenom gamla anteckningar inför nationella på tisdag. Hoppas alla haft en bra helg!


Mar. 16, 2013

Jag hade faktiskt tänkt blogga tidigare men jag glömde helt bort och sen somnade jag i pappas knä. Var under eftermiddagen på stan tillsammans med Keli och sedan drog jag till gymmet. Det var nästan helt tomt, otroligt skönt i jämfört med måndagar då man måste köa för att få en cykel. Men idag kunde jag välja precis vad jag ville, det blev ett ordentligt magpass och sedan 8 km på crosstrainern. Grymt skönt. Väl hemma tog jag en långbastu samt en långdusch när jag var klar stod middagen på bordet. Mamma serverade idag en otroligt god saffrans-kyckling med vitlöksräkor med bandspagetti och sallad. Otroligt gott! Vi har sedan myst ned oss ordentligt och kollat på "The hangover II" men jag slocknade efter halva och ska nu transportera mig till sängen för att kunna få min skönhetssömn.

https://cdn2.cdnme.se/4090162/6-3/pic_5143b1519606ee6e4d9d90b3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4090162/6-3/pic_5143b156ddf2b363cfc1036b.jpg" class="image">


Mar. 14, 2013

Hej hopp! Idag har det varit en blandad dag rent känslomässigt, fick A i hemkunskap vilket piggade upp den sega förmiddagen, kom även på en toppenidé till vårt återvinnings projekt som vi har i slöjden. Eftermiddagen var seg då jag blev tvungen att verkligen ta tag i min musikuppsats, men jag fick mycket gjort och kunde bocka av ytterligare ett mål, skönt! Sista timmen hade vi idrott då det var boxningsfys, jobbigt men riktigt roligt. Världens bästa farfar hämtade mig från skolan och körde mig till simträningen där det först var gym och sedan simning. Haha för mig som just nu är så otränad i bassängen var det ett jobbigt pass och jag fick kämpa mig igenom serien, men överlevde gjorde jag och det fick jag fira med ytterligare lite plugg.

Men imorn är det fredag och helg! Helgen ska spenderas med familjen och med plugget, kanske en del träning också. Men nu önskar jag er en riktigt god natt, för nu ska jag vila upp mig inför morgondagens seminarium.


Ett sent inlägg!

Sorry för det sena inlägget! Har varit fullt upp idag. Spanska muntliga gick faktiskt över förväntan och jag hann till och med förbereda mig en hel del vilket var skönt. Efter skolan körde jag ett grymt pass med Fanny på gymmet, idag var det armar som gällde och sedan cyklade jag 2 mil. Kändes faktiskt hyfsat bra trots träningsvärken i rumpan. Pappa var snäll och hämtade mig efter 2 timmar men jag blev då tvungen att åka med och handla. När vi kom hem var jag så hungrig så det kändes som en enda karusell i min mage. Därefter har jag pratat med Olle och försökt lösa hans dubbelbokning, han har förstås lyckats boka högskoleprovet när vi är i Idre och åker skidor på påsklovet. Jag förstår inte hur det alltid lyckas bli såhär och det blir en så stor besvikelse när det är något man verkligen sett fram emot. Jag hoppas verkligen att det löser sig snart för det är inte alls långt kvar tills vi åker!

Haha jag hittade den här och tyckte den var lite kul!


Mar. 12, 2013

Hejsan! Idag har jag haft träningsvärk! Fanny och jag var igår på gymmet i 1,5 timme och körde ben och rumpa tills vi knappt kunde stå på våra ben. Därefter gick vi en trappa upp och körde ett core-pass tillsammans med Julia, sjukt jobbigt. Idag kan jag säga att det känns i benen och i rumpan, var så otroligt länge sen jag hade träningsvärk men nu kommer jag minnas det ett bra tag framöver! Bästa medlet för träningsvärk är ju egentligen träning, men idag fick min lediga tid ägnas åt spanska inför morgondagens nationella tillsammans med Minette, sedan satt jag barnvakt till min lilla korv Aleida. Hade varit skönt att få träna men det tar jag igen imorgon då det blir arm och kondition.

Jag måste verkligen ta och skärpa mig med skolan, har ju spanska nationella imorn vilket inte alls känns bra eftersom jag inte kan nånting. Sedan är det nationella i kemi på tisdag och vanligt fysikprov på torsdag. Usch säger jag bara! Däremellan ska man hinna med alla vanliga ämnen som matte, svenska, engelska och spanska. Haha har ska även vara klara med förberedelserna på fredag inför vårt kommande slöjdprojekt som går ut på att återvinna, alltså skapa nått nytt av nått gammalt. I mitt huvud står det verkligen helt stilla, men det löser sig säkert. Nu ska jag återgå till spanska plugget! Godnatt!


New in

Lördagens inköp och även moddagens outfit blev ett par svarta jeans och en svart t-shirt med silvrigt plock från H&M.


Middag!

Hemma efter träning, en timme gym där jag cyklade 1.3 mil och sedan ett baspass tillsammans med Fanny. Superskönt att få röra på sig efter gårdagens vilodag, kunde dock inte hoppa och skutta på passet som alla andra eftersom jag fortfarande har benhinneinflammation vilket är jobbigt. Jag kan inte springa, gå lång, hoppa och en massa annat, utan är fast och kan nästan bara cykla, usch är så trött på det! Till middag idag blev det pressad potatis, torsk, skaldjurssås och sallad, mums!


Mar. 10, 2013

Ledsen för dålig uppdatering, har varit fullt upp och har haft en massa annat i huvudet! I fredags var jag på gymmet med Ella innan jag, Olle och hans mamma åkte och valde säng till hennes nya lägenhet, haha måste säga att det är väldigt skönt att gå runt och prova en massa sängar. När beställningen var gjord åkte vi hem till henne och fixade lite med tv:n och fikade. Väl hemma blev det bastumys och sedan tacomys med familjen. Igår tog vi oss upp på stan för att köpa present till Olles syster och sedan lite nytt till mig. Middagen åts i Uppsala på en thai-restaurang tillsammans med Olles familj för att fira hans syster. Vi hann hem lagom till mellofinalen där hans kusin var med och dansade bakom Anton Ewald, så självklart hejade vi på honom. Nu ligger en massa plugg och väntar på mig och sen skriker kroppen efter träning!


En bra dag!

Hej hej! Idag hade jag nationella i spanska, jag hade inte pluggat nånting och struntade totalt i att vara nervös. Vilket faktiskt lönade sig, jag hade säkert kunnat göra bättre om vi hade haft längre tid på varje del men med de förutsättningarna vi spanska elever hade så är jag nöjd. Efter skolan hann jag bara hem en snabbis och käka gröt, innan jag drog till gymmet i där jag och Fanny körde arm, mage och till sist cyklade jag en mil. Jag, Fanny och Emma tog sedan en stund i bastun, vilket var riktigt skönt. Nu har jag påbörjat nästa plugg, ska skriva en uppsats om hållbar utveckling tills på fredag då jag har no-seminarium.

Jag fick även nyss reda på att jag är barnledig på fredag då jag egentligen skulle sitta barnvakt åt Anton (3 år) och Linnea (6 år), men även idag blev det inställt pga sjukdom. Så på fredag väntar mys med familjen och olle, och på lördag middag med Olle och hans familj. Imorgon har jag faktiskt tänkt gymma med simningen och därefter simma, ska bli skönt och roligt. Nu blir det till att fortsätta plugga innan jag ska sova.

Jag bjuder på en gammal bild, längtar så mycket till våren och att kunna ha convers och skinnjacka! Får även bli än på mig och Märta när vi körde skoter.


Träningsvärk här kommer jag!

Hejsan hoppsan! Helt slut efter dagens prövningar, skolan var lite kaotisk och jag hade svårt att koncentrera mig. Efter skolan tog jag mig till gymmet där jag och Fanny körde sönder benen och rumpan. Imorgon kommer jag garanterat ha träningsvärk och inte kunna gå! Jag skulle egentligen suttit barnvakt åt min 4 månader gamla kusin Aleida som jag alltid gör på tisdagar, men de hade tydligen blivit magsjuka så jag hoppas att de snart kryar på sig. Nu ligger jag och letar tryck till våra klasströjor, eftersom att vi har lite svårt att komma överens så gäller det att ha många förslag. Det ska bli så otroligt skönt att gå ut 9:an och slippa alla tråkiga ämnen som till exempel bild, slöjd, hemkunskap och musik! Längtar så sjukt mycket till balen och skolavslutningen, den här sommaren är man klar med allt och man kan liksom inte plugga ikapp eller nått sånt! Det ska bli så roligt att börja om och träffa nya människor till hösten! Om man ska återgå och titta på resten av veckan så är det inget jag ser fram emot, imorgon är det spanska nationella hela dagen, på torsdag har vi so-seminarium och på fredag har jag no-seminarium. Usch är inte alls taggad på spanska prov, är då sjukt arg och trött på min lärare som inte lärt oss nånting det senaste året. Vilket innebär att det kommer gå rakt åt skogen i morgon. Nu ska jag mysa lite med familjen och sedan sova.

Detta är en bild på några av övningarna som vi körde!


En grötig dag!

 
Vilken grötig dag, haha åt faktiskt havregrynsgröt till mellanmål innan träningen idag. Känner mig väldigt duktig efter ett core-pass med Julia, för de som inte vet vad core är så är det bålstabilitet vilket innebär mage, rygg och balans. Efter det gick jag ned till gymmet där jag satte mig på cykeln idag igen och cyklade 1.5 mil i intervaller. Var helt öm i hela rumpan efter att ha suttit på sadeln och var även helt slut i benen och rumpan, det tar verkligen mer än vad man tror när man står upp och cyklar med tungt motstånd. Jag tror faktiskt att cykling är det jag kommer ägna en hel del tid åt nu när jag har benhinneinflammation och inte får springa, gå och en massa mer. Jag hade planerat att hinna med lite ben också men det blev för tajt eftersom jag hittade några att prata med i början. Väl hemma har jag pluggat matte och bild innan jag tog en liten tv-paus, nu ska jag fortsätta plugga lite engelska. Måste ha läst ut The Hunger Games om tre veckor och har verkligen inte kommit långt, så det är nog bäst att jag läser vidare nu!
 
 
 
 

Skid-dag!

Hela dagen har ägnats åt skidor, tidig morgon med frukost på sängen till Vasaloppet. Verkar faktiskt riktigt härligt att åka detta, kanske låter sjukt men skulle faktiskt kunna tänka mig att åka Vadaloppet nån gång. Blev fascinerad av alla hurtiga och glada människor som tog sig hela vägen. Efter Vasaloppet blev det till att kolla på 5 milen, har man en intresserad kille så får man väl offra sig lite. Men det var inget jag ångrar, var riktigt häftigt att se Sverige leda nästan hela vägen och sedan åka hem ett VM-guld. Riktigt bra jobbat till alla aktiva idrottare denna helg! Själv tog jag mig till Friskis efter allt detta tv-tittande och cyklade 7 km innan jag gick på ett pass. Nu har jag käkat mamma och pappas goda fisksoppa och pratat med min Englands kompis Eleanor på Skype. Hoppas alla har haft en bra helg med nära och kära!


En tuff dag

Ledsen för dålig uppdatering, men var helt utmattad igår. Istället för att vara i skolan var jag i simhallen tillsammans med min idrottslärare, alla 9:or hade igår simning och jag hjälpte till att visa lite. Jag passade även på att simma mellan lektionerna. På eftermiddagen gick jag till gymmet tillsammans med Julia där jag bland annat cyklade en mil i intervaller. Var så sjukt trött i benen efter, kvällen och natten spenderades hos min älskling. Idag blir det plugg och mys med Olle, har en hel del som ska vara klart nästa vecka.

Jag har även kommit på att det inte alls är långt kvar till alla roliga saker. Snart är det påsklov och då ska jag, olle, mamma, pappa och min syster Emma åka till Idre och åka skidor i en vecka. Jag älskar att åka skidor senare, för då är det oftast fint väder och man behöver inte klä på sig så förskräckligt. Sedan fyller jag 16 veckan efter lovet, efter set kommer bara balen, skolavslutningen och sommarlovet närmare och närmare. Jag måste verkligen börja kolla efter klänningar till balen och skolavslutningen men känner tyvärr ännu ingen lust. Men nu ska jag försöka få lite plugg undanstökat!