290513

Den här j*vla bloggappen gör mig galen! Har försökt blogga flera dagar i rad nu men när allt försvinner har jag gett upp! Men nu gör jag ytterligare ett försök!

En del kläder fick jag allt med mig hem i lördags när vi var i Stockholm. Blev 2 linnen, 3 klänningar, 1 bikini, 1 bh, 1 kjol och lite annat smått och gott. Jag är glad att jag bestämde mig för att leta efter enkla klänningar istället för shorts, för jag är verkligen ingen shortstjej då de inte sitter speciellt fint på mina ben. Så jag är nöjd med det jag kom hem med men jag saknade ett par vita jeans och jag höll i ett par från Zara men blev tvungen att lämna de och springa till tåget. På kvällen åkte jag till en kompis och grillade vilket var mysigt!

I söndags var det morsdag och det firades hos min farmor och farfar och sedan en löprunda med papsen. Jag tror tyvärr det hade en stor påverkan på min onda rygg. För er som inte vet har jag haft problem med ländryggen i mer än ett år nu då jag får väldigt ont i självaste i ryggen, smärtor och domningar ned i benen. Trots att jag kände redan när jag vaknade att jag hade ont så åkte jag till Enavallen för att ha friidrott men efter uppvärmningen kunde jag knappt stå på benen så blev tyvärr inte mycket friidrott för min del. Idag har vi varit och grattat min moster som fyller år, det var mysigt att träffa min lilla kusin Aleida som lärt sig krypa och vinka sen bara några dagar tillbaka.

Kram på er!



Mys kväll hos Eva!

Hade idag orientering på idrotten, det värsta jag vet, jag kan varken springa eller läsa karta. Det gick bättre än förväntat och nu är det bara att hålla tummarna för att idrottsbetyget blir bra.

Kvällen har spenderats med vännerna hos Eva för att fira hennes födelsedag. Det har blivit skönsång, dans, film och en massa gott. Imorgon taggar jag shoppingdag i Stockholm med syster, vore verkligen bra om jag kunde få med mig något hem för en gångs skull. För en sak man borde veta om mig är att jag är ganska snål när det gäller kläder osv. + att jag hatar att stå i provrum och se min kropp i alla möjliga vinklar, det gör bara att kläderna jag prövar sitter sämre. Men jag behöver verkligen fylla på sommargarderoben, så jag får se till att stå på mig och inte vara så petig!

Trevlig helg!


Snart slut!

Nu börjar man äntligen skymta slutet på grundskolan! Blev igår klar med alla no och so ämnen och om en vecka är min sista deadline på Kunskapsskolan!

Den här veckan har varit full med plugg och träning. Har faktiskt varit ute och gått på morgonen och tre dagar i rad på kvällen + att jag i måndags dödade armarna och cyklade 2 mil på gymmet. Har inte känt något sug till att åka dit och träna inne när det är varmt och hyfsat väder ute, så i helgen sprang jag 3 gånger vilket faktiskt gick bra! Det är så skönt att känna att sommaren verkligen är på gång nu, bortsett från all pollen!

Fredagen och en kompis som imorn fyller år ska firas med vänner och middag! Sedan blir det shoppingdag tillsammans med min lillasyster Emma på lördag kombinerat med barnpassning och kanske grillkväll med simgänget!

Hoppas ni alla får en trevlig helg!


180513

Godmorgon! 

Den här veckan har varit lite upp och ner då jag har blandat depp och tårar med skratt och leenden. Har inte lyckats träna så mycket pga att det är så mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Det är fullt upp i skolan, men är helt klar med ca 6 ämnen nu vilket känns skönt. Jag blev så förvånad i onsdags när min SO-lärare ville prata med mig om min sista religionsuppsats. Jag har alltid hatat religion och tyckt att det varit svårt att prestera bra på och hade därför bara hoppats på att kunna få ett C. Men han var supernöjd med mitt arbete och jag fick ett A, behövde verkligen det för att orka det sista. Jag har även skrivit det näst sista nationella för den här terminen vilket var i matte, provet var inte speciellt svårt och det gick helt okej.  Nästa vecka avslutar vi de sista kurserna sen har vi en vecka på oss att bli klara med de resterande ämnena. 

 I torsdags hade vi finbesök på skolan av ingen mindre än William Spetz som höll en rolig föreläsning, riktigt kul att träffa honom! Igår åkte jag med Alice till en tjej som fixade våra naglar, hennes vita tippar var slut så hon fick måla vitt vilket inte blev lika bra men jag är ändå ganska nöjd. På kvällen myste jag med mamma och pappa framför tv:n, pappa somnade vid tolv och då passade mamma och jag på att kolla på ett avsnitt "Grey's anatomy". Så bra serie som jag verkligen rekommenderar!
 
Idag ska jag och pappa övningsköra igen, titta på semifinalen i hockey, träna och sedan kolla på Eurovision finalen som är ikväll. Får se om jag hinner klämma in lite plugg emellan, annars får jag ta tag i det imorn. 
 
Kram! 
 

130513

 
 
Jag blev tvungen att ta ett litet uppehåll från bloggen i några dagar. Jag orkar inte gå in på det, men förra veckan tog det slut med min pojkvän efter mer än 2 1/2 år tillsammans. Har mått fruktansvärt men med lite annat i huvudet känner jag mig nu tillräckligt bra för att skriva ett inlägg. 
 
I helgen gjorde jag faktiskt min övningskörningsdebut med pappa som coach, svårt var det. På väg till stället där vi skulle köra började det förvirrande pratet om växlande, kopplande osv. skrämmande enligt mig. Som tur var överlevde vi båda två och kom faktiskt hem sams, inga konstigheter eller konflikter vilket jag är ganska förvånad över. Men som sagt var det bara första gången så vi kommer nog hinna med några diskutioner. Trots alla nya saker, gick det faktiskt ganska bra och jag börjar förstå vad koppla och växla innebär och hur man gör. I söndags var jag även hem till min moster tillsammans med mamma och pappa i Stockholm för första gången, en riktigt fin lägenhet har hon och födelsedagskalaset bjöd på mycket godsaker vilket smakade extra gott för mig eftersom min apetit precis kommit tillbaka. 
 
Idag kämpade jag mig ned till gymmet efter att ha legat i sängen i nästan en vecka, körde en del mage innan jag klev upp på löpbandet för att ta min första springtur på ca 6 månader (p.g.a min eländiga benhinneinflammation). I början gjorde det ganska ont men när jag försökte springa på ett annat sätt blev det genast bättre, jag slog på en serie på telefonen för att ha något att koncentrera mig på. Sedan lyckades jag ta mig 3 km springandes och 1 km pw. Hade nog orkat en bra bit till men hade en tid att passa hemma så det blev lite ont om tid. Dagen avslutades med en picknick och brännboll med min systers klass (det var familjekväll) och lite plugg. 
 
Tack och godnatt! 

Depp!

Usch har varit på riktigt depp-humör i ett par dagar nu, inget speciellt som hänt utan bara en irriterande förkylning och mycket i skolan. Jag har faktiskt varit duktig och pluggat matte hel helgen för att kunna prestera på dagens matte nationella. Provet gick helt okej och jag har under eftermiddagen försökt skriva på min uppsats i hemkunskap, men har lite svårt att koncentrera mig när solen lockar på en utanför. Igår hade jag hoppats på att få träffa min pojk eftersom vi inte träffats på nästan en vecka, men tyvärr hade han lite andra prioriteringar och jag hängde istället med mina kompisar i solen på baksidan. Vi passade på att njuta av solen tillsammans nu när den äntligen vågat ta sig fram. Vi varvade matteplugg med solande innan de stack hem och jag fortsatte plugga.

Nu ska jag återgå till skolan och gå på en svenska redovisning som jag skjutit upp hela terminen. Sedan blir det fort iväg till gymmet innan jag ska passa lillan ikväll.

Kram på er!

Bjuder på lite snygga egobilder från i vintras.


En lång lista!

Hej på er!
 
 
Idag hade vi det näst sista nationella provet i engelska som var skriv delen, provet gick helt okej och jag hann faktiskt klart! Tyvärr kan kvalitén på slutet diskuteras eftersom vi hade så ont om tid kan jag inte säga att slutet blev superbra, hade hoppats på att kunna bearbeta texten mer osv. Men nu är det i alla fall över och det känns skönt, detta prov är nog det prov jag faktiskt oroat mig mest över sen terminens början men nu när det väl var dags var jag inte alls nervös och det var faktiskt ganska skönt. Jag fick även reda på att deadlinen ligger nära nu, för er som inte vet vad det är så innebär det att allt ska vara färdigt och inlämnat till ett visst datum för att lärarna därefter ska kunna sätta betyg. Deadline är den 31 maj och alltså inte alls långt fram, vilket innebär att jag måste lägga på ett ordentligt kol för att hinna klart med allt och nå mina uppsatta betygsmål. För att få lite koll på vad jag egentligen har kvar att göra så gjorde jag en lista, tyvärr blev listan ganska lång och jag kom tillsammans med min mentor överens om att bara beta av dessa saker. Hoppas på att kunna behålla fokusen och nu kämpa in i det sista för att verkligen förtjäna det nu efterlängtade sommarlovet. 
 
Förra veckan fick jag även en glad nyhet, jag hade turen att få sommarjobb de tre första veckorna av sommarlovet. Jag ska jobba på ett dagis nära mig och det ska faktiskt bli riktigt roligt eftersom jag är så sjukt barnkär. Sitter ju ofta barnvakt och tycker att det är kul, om det är någon som skulle vara intresserad av mig som barnvakt så är det bara att kontakta mig genom att lägga en komentar på bloggen eller på facebook. 
 
Jag har även varit och klippt mig idag, blev ingenting roligt och spännande utan jag toppade bara det slitna. Riktigt skönt att känna hur fräscht det blev, men det är lite tråkigt att känna att allt man sparat ut försvinner. Ska försöka lägga ut en bild på resultatet sen någon gång men orkar inte idag. Träningen idag blev gym och simning vilket var skönt, det är alltid kul att träffa alla och prata av sig lite. 
 
Hoppas ni har haft en bra dag och att alla ni som skrev nationella gjorde bra ifrån er! 
 

Nytt i garderoben!

Som jag skrev förut har jag uppgraderat mig från att gå runt med en träningsväska i skolan till en svart snygg väska. Men kvalitén går att diskutera, 5 dagar efter att jag köpt väskan hade sömmen till axelbandet släppt ordentligt men min snälla mamma lyckades laga den ganska bra så jag får hålla tummarna att den håller. I söndags åkte jag tillsammans med familjen till Västerås för att shoppa skor. Jag har under ca 3 månader haft problem med benhinnorna och behövde därför hitta ett par löparskor som kan underlätta lite. Anledningen till att jag har fått problemen är troligen pga dåliga vardagsskor, vilket i mitt fall innebär convers och allmänt platta skor. Jag gjorde därför inlägg till mina vardagsskor för att avlasta fötterna, sedan prövade jag en massa olika skor innan jag hittade de rätta. Tyvärr var de inte de jag ville ha, jag blev väldigt besviken över att inte bara kunna gå in och välja ett par snygga och bekväma skor. Men självklart är det bara ett par som passar och därför ville jag kolla vidare innan jag bestämde mig. Utan framgång gick vi tillbaka till stadium och skulle köpa de första paret men de var såklart slut och jag åkte tomhänt hem. Idag åkte vi därför tillbaka och köpte de i en annan affär och sedan åkte vi till intersport och köpte ett par snygga skor som jag kan använda i skolan och på gymmet. Stort tack till mamma och pappa för de superfina skorna och ert tålamod under min beslutsångest!

Löparskor (grå/rosa): Asics gel convector W - stadium, gymskor (rosa): Reebook realflex fusion - intersport.